Docenten

Loes
loes1 (45) 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loes Overdijk-Wigman is de kijken op toneeleigenaresse van DanSwing.

Ze danst zelf al sinds haar 7de en geeft al les aan allerlei leeftijdsgroepen en nivo’s sinds haar 17de. Dansen is altijd haar passie geweest en aangezien zij altijd al heeft willen lesgeven was dit ideaal om te combineren.

Na het behalen van haar propedeuse van de PABO heeft ze de HBO opleiding docentdans aan de theaterschool in Amsterdam succesvol afgerond en is ze in 2008 begonnen met haar eigen dansschool, DanSwing.

Ze geeft danslessen en workshops op verschillende plekken en verzorgd choreografieën in meerdere stijlen. Ze geeft les in Tap, Algemene Dans Vorming, Peuterdans, Kleuterdans, Modern/Jazz, Show/Musical, Dansmix, Theatermix, Dansfit, Improvisatie/Compositie, Streetdance en Zumba.
Loes heeft naast haar diploma van de dansacademie meerdere Zumba diploma’s gehaald. 
Level 1, 2, zumba gold en de diploma’s voor ZumbAtomic (Zumba voor kids).

Het belangrijkste voor haar is het plezier in dansen, maar ook techniek. In de lessen leer je naast een goede techniek ook dat dansen niet alleen maar pasjes doen is.

Maar dat je de passie moet laten zien in de dans!
in parijsimg116557114img116681426

 

 

—————————————————————————————————————————————————————–

 

Tessa

Als klein meisje associeerde Tessa van Dam dans al met enorm veel plezier. Dit is haar altijd bijgebleven.
Het belangrijkste in het leven is voor haar plezier hebben, want daar word je gelukkig van!
Het fijne aan dans vindt zij dat je al je energie kwijt kan, omdat je lekker in beweging bent en dat het tegelijkertijd gezellig is met elkaar.
Zij vind dans een heerlijke uitlaatklep, omdat ze zichzelf helemaal kan geven binnen dans.

Tessa heeft een vooropleiding gevolgd bij Lucia Marthas en heeft de MBO dansopleiding op het Albeda college afgerond.
Zij geeft graag danslessen, maar doet daarnaast ook graag uitvoerend danswerk.
Bij DanSwing geeft Tessa de streetdance lessen op vrijdag.
In haar lessen heeft ze als doel dat iedereen veel plezier heeft met elkaar, maar ook dat je met zijn allen een mooi eindresultaat kunt bereiken.
Hierbij vindt zij het belangrijk dat er naar je gekeken wordt als individu.
Iedereen is anders, beweegt anders en ervaart dingen op een andere manier.
Het mooie aan lesgeven is om bij ieder 
individu het beste naar boven te halen.

foto tessaFoto 20-04-15 14 05 16 8392AFBE-9881-46A9-8BEA-6932CA16AD88.large

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————–

 

Shanna

Shanna Heemskerk geeft bij DanSwing op dinsdag de ballet en modern/jazz lessen aan verschillende leeftijden.

Al vanaf kleins af aan zegt ze: “IK WORD DANSERES”. En dat is haar gelukt!
Ze is haar danscarrière begonnen op de dansacademie in Haarlem. Hier heeft ze enorm genoten en hard gewerkt om nog meer te bereiken in de danswereld.
Na die dansopleiding heeft ze nog een jaar gestudeerd aan de dansacademie (FHK) in Tilburg.
Na dit jaar is ze naar Amerika vertrokken om haar verdere droom waar te maken, namelijk om te dansen bij The Rockettes op Broadway in New York City.
Na een uitdagend trainingsschema van een maand in Amerika is ze teruggegaan naar Nederland om hier verder te werken als dansdocente.
Hard werken staat in haar lessen dan ook op nummer één, maar naast het harde werken vind ze het ook fantastisch om samen plezier te maken en dans te gebruiken als communicatie.

IMG_8236 IMG_3430

—————————————————————————————————————————————————————–

Suzanne

Suzanne Bouman danst al vanaf haar 7de jaar met heel veel plezier en voldoening. Zij heeft van haar hobby haar werk kunnen maken en de kans gekregen om helemaal haar eigen stijl te ontwikkelen in haar lessen. Iedere dag probeert ze weer nieuwe inspiratie op te doen om haar leerlingen zo veel mogelijk nieuwe dingen te leren.

In haar lessen probeert ze de leerlingen te motiveren om ieder keer een stapje verder te gaan.
Ze besteedt ook aandacht aan onder andere grote bewegingen en mimiek.
Ze probeert haar leerlingen uit hun comfort zone te halen en te laten experimenteren met nieuwe bewegingen. Daarnaast is het voor haar natuurlijk heel erg belangrijk dat de leerlingen plezier hebben en altijd met een lach de les uit gaan!

Suzanne ontwikkeld zich in allerlei verschillende dansstijlen, maar geeft vooral les in de stijlen urban, popping, streetdance en hiphop.
Bij DanSwing geeft zij de Urban/hiphop lessen op maandag.

 
IMG_5052IMG-20160418-WA0041

—————————————————————————————————————————————————————–

Esther

Esther Stolker is op haar 15de begonnen aan de vooropleiding van de Leidse Ballet & Theaterschool. Haar passie voor zingen, dansen en acteren is daar enorm aangewakkerd en na het behalen van haar VWO-diploma is ze op haar 18de aangenomen op de musicalopleiding van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In 2015 heeft ze haar Bachelor behaald.

Na haar theateropleiding was ze onder andere te zien als danseres in de Dinnershow “21 On Air” van RTL Live Entertainment en in het ensemble van Wickie, de Musical van Studio 100. Ook geeft ze lessen en workshops op allerlei andere (dans)scholen, o.a. de Leidse Ballet & Theaterschool en Teddy Kids International Daycare.

In 2017 wilde ze zich verder verdiepen in het lesgeven en is ze didactiek gaan studeren aan de LOI. In deze studie heeft ze zich verdiept in allerlei onderwijstheorieën. In 2019 heeft ze haar diploma behaald.

Esther vindt het erg belangrijk dat er een positieve sfeer hangt in haar lessen waarin plezier en hard werken centraal staan.

Bij DanSwing geeft Esther de Theatermix-lessen samen met Loes en zangles.

 IMG_0524BWverkleindActiefoto Studio 100Actiefoto