Docenten

Loes
loes1 (45) 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loes Overdijk-Wigman is de kijken op toneeleigenaresse van DanSwing.

Ze danst zelf al sinds haar 7de en geeft al les aan allerlei leeftijdsgroepen en nivo’s sinds haar 17de. Dansen is altijd al haar passie geweest en aangezien zij altijd al heeft willen lesgeven was dit ideaal om te combineren.

Na het behalen van haar propedeuse van de PABO heeft ze de HBO opleiding docentdans aan de theaterschool in Amsterdam succesvol afgerond en is ze in 2008 begonnen met haar eigen dansschool, DanSwing.

Ze geeft danslessen en workshops op verschillende plekken en verzorgd choreografieën in meerdere stijlen. Ze geeft les in tap, Algemene Dans Vorming/peuterdans, Jazz/show/musical, modern, dansmix, theatermix, dansfit, improvisatie/compositie, streetdance en zumba. Inmiddels heeft Loes 4 Zumba diploma’s gehaald.
Level 1, 2, zumba gold en de diploma’s voor ZumbAtomic (Zumba voor kids).

Het belangrijkste voor haar is het plezier in dansen, maar ook techniek. In de lessen leer je naast een goede techniek ook dat dansen niet alleen maar pasjes doen is.

Maar dat je de passie moet laten zien in de dans!
in parijsimg116557114img116681426

 

 

—————————————————————————————————————————————————————–

Myrthe

Op 4 jarige leeftijd begon Myrthe Kaars met klassiek ballet. Ze groeide uit tot een allround danseres en beoefende al op jonge leeftijd veel verschillende dansstijlen zoals klassiek ballet, jazz, tap en urban. Na de middelbare school volgde zij een dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daar ontwikkelde zij zich verder in de hierboven genoemde stijlen, moderne dans en als docent.

Na de opleiding te hebben afgerond vertrok zij naar New York City om daar 5 maanden lang danslessen te volgen en nog verder te groeien als danseres. Inmiddels is zij al een aantal jaren werkzaam in zowel binnen als buitenland voor een dansgezelschap, verschillende entertainment bureaus en als docent. Myrthe was in 2013 en 2014 danseres in de wereldtour van Armin van Buuren. Naast uitvoerend dansen heeft zij een grote passie voor werken met kinderen, jongeren en volwassenen. In haar les staat plezier op nummer 1 maar er wordt ook hard gewerkt. Er is aandacht voor techniek, presentatie en muzikaliteit.
Bij DanSwing geeft Myrthe de Urban lessen op maandag, Ballet en Modern/jazz op dinsdag.

181845_10150846484796938_1670533246_n141323358515524972_384154966937_2476623_n

—————————————————————————————————————————————————————–

Tessa

Als klein meisje associeerde Tessa van Dam dans al met enorm veel plezier. Dit is haar altijd bijgebleven.
Het belangrijkste in het leven is voor haar plezier hebben, want daar word je gelukkig van!
Het fijne aan dans vindt zij dat je al je energie kwijt kan, omdat je lekker in beweging bent en dat het tegelijkertijd gezellig is met elkaar. Zij vind dans een heerlijke uitlaatklep, omdat ze zichzelf helemaal kan geven binnen dans.

Tessa heeft een vooropleiding gevolgd bij Lucia Marthas en heeft de MBO dansopleiding op het Albeda college afgerond.
Zij geeft graag danslessen, maar doet daarnaast ook graag uitvoerend danswerk.
Bij DanSwing geeft Tessa de streetjazz en streetdance les op vrijdag.
In haar lessen heeft ze als doel dat iedereen veel plezier heeft met elkaar, maar ook dat je met zijn allen een mooi eindresultaat kunt bereiken.
Hierbij vindt zij het belangrijk dat er naar je gekeken wordt als individu.
Iedereen is anders, beweegt anders en ervaart dingen op een andere manier. Het mooie aan lesgeven is om bij ieder 
individu het beste naar boven te halen.

foto tessaFoto 20-04-15 14 05 16 8392AFBE-9881-46A9-8BEA-6932CA16AD88.large

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————–

 

Suzanne

Suzanne Bouman danst al vanaf haar 7de jaar met heel veel plezier en voldoening. Zij heeft van haar hobby haar werk kunnen maken en de kans gekregen om helemaal haar eigen stijl te ontwikkelen in haar lessen. Ieder dag probeert ze weer nieuwe inspiratie op te doen om haar leerlingen zo veel mogelijk nieuwe dingen te leren.

In haar lessen probeert ze de leerlingen te motiveren om ieder keer een stapje verder te gaan. Ze besteedt ook aandacht aan onder andere grote bewegingen en mimiek. Ze probeert haar leerlingen uit hun comfort zone te halen en te laten experimenteren met nieuwe bewegingen. Daarnaast ishet voor haar natuurlijk heel erg belangrijk dat de leerlingen plezier hebben en altijd met een lach de les uit gaan!

Suzanne ontwikkeld zich in allerlei verschillende dansstijlen, maar geeft vooral les in de stijlen urban, popping,streetdance en hiphop. Ook bij DanSwing geeft zij les in hiphop op de vrijdagavond.

 
 IMG_5052IMG-20160418-WA0041